גמילה מאלכוהול לבד מרכז יד ביד
...כמה פעמים חשבתי שאני יכול להתמודד עם גמילה מאלכוהול לבד? אבל זה לא עובד. אני מאבד שליטה, יש בי הרס עצמי, דחיינות, חוסר כנות- אני פוגע בעצמי, אני מביט על ההרס מסביבי אני מבין כמה הרס ונזק אני זורע בחיי ובחיי האהובים שלי....
אלמוני
גמילה מאלכוהול לבד - מתחילים להתמודד
מכורים רבים לאלכוהול, אינם מבינים כי להתמכרות שלהם יש השלכות הרסניות, על עצמם ועל הסביבה וכאשר הם מופנים לתהליך גמילה, הם אינם מקבלים ו/או מבינים כי הם מכורים. ישנם תהליכי גמילה מסוגים שונים ולא כל תהליך מתאים לכל אחד. תהליך גמילה מאלכוהול לבד, בעל יתרונות רבים ועליהם נסביר במאמר זה.
_____________________
אני …? מכור לאלכוהול? אני שותה בשביל המצב רוח… כמה פעמים אמרת את המשפט הזה והאמנת לעצמך?
מאוד מאוד קל להשיג אלכוהול, הוא נמצא בכל סופר ונמכר כמעט ללא פיקוח.
לכן, אנשים ששותים כמויות של אלכוהול וצמודים לבקבוק במהלך היום, דוחים בתוקף את התווית "מכור לאלכוהול". הם מנסים לשתות פחות ולהחזיר לעצמם את השליטה אולם אינם מסוגלים לעשות זאת. זה השלב בו הולך לאיבוד חופש הבחירה שלהם והם "תלויים באלכוהול".
קודם כל תכירו בבעיה שלכם ותבינו שאתם מכורים!
שיטת הגמילה מאלכוהול של 'מרכז יד ביד' מאפשרת גמילה מאלכוהול לבד, בצורה מבוקרת בסביבה הטבעית של המטופל. התהליך מלווה על ידי פסיכולוג, נרקולוג ומדריך צמוד שמוודא כי המטופל צמוד לתכנית.
התהליך משלב, טיפולי גוף ונפש פרטניים, טיפולים משפחתיים, קבוצות תמיכה וצעדים ומאפשר חזרה לחיים נורמליים נטולי אלכוהול בתוך כ – 3 חדשים. שיטת הגמילה הביתית של 'מרכז יד ביד' מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם ואחוזי ההצלחה שלה הם פנומנליים בזכות רתימת הסביבה הטבעית של המטופל לתהליך הגמילה. אל תתייאשו, אנחנו אתכם ואתם יכולים.
גמילה מאלכוהול לבד והסיבות להתמכרות
אחת הסיבות למידת הפופולריות של צריכת האלכוהול הוא השפעתו על מערכת העצבים המרכזית.
צריך להבין – כמות מאוזנת של אלכוהול "מחממת" את הגוף, כמות מרובה מקטינה את חום הגוף בשל מנגנון ויסות הטמפרטורה במוח.
כשאדם שותה כמות קטנה או מתונה הוא מרגיש פתאום נמרץ. אסופות חברתיות נוטות לקבל חיות ומרץ וגם האנשים המופנמים הופכים להיות חברותיים יותר. אפשר לומר שכמות מתונה של אלכוהול מסירה פחדים, חרדות, מתחים ולעיתים אפילו טיפה מדכאת התנהגות, במובן החיובי.
נזקים מצריכת אלכוהול מוגברת
אבל מה קורה שצורכים כמות גדולה של אלכוהול? כשצריכת האלכוהול יוצאת משליטה והאדם כבר מכור לחומר, אז מתחילים הנזקים.
קיימת סכנה ממשית להרעלה ברקמות ובאיברים, פגיעה בשיווי משקל, נזק בלתי הפיך לכבד (צבירת שומן בכבד, צלקות שמשביתות את פעילות הכבד) לחץ דם גבוה, שבץ מוחי ועוד …
בנוסף, פתאום האלכוהול שחיבר אותנו חברתית ועזר לנו לתקשר עם אנשים עושה בדיוק את הפעולה ההפוכה. אנשים מסתובבים בחוסר מודעות, (שיכורים) העבודה נפגעת, המשפחה סובלת, אנשים נוטים להיות יותר תקיפים ואפילו תוקפניים כלפי אחרים ומכאן הדרך להתדרדרות קלה ובטוחה.
מהי צריכה מוגברת של אלכוהול המציבה אותנו בסיכון?
צריכה מוגברת של אלכוהול בקרב גברים – מעל 60 גרם אלכוהול נקי ביום או מעל 42 משקאות סטנדרטיים בשבוע.
בקרב נשים – הכמות המציבה נשים ברמת סיכון גבוהה כוללת צריכה מעל 40 גרם אלכוהול ביום או מעל 18 משקאות סטנדרטיים בשבוע.
כיצד נזהה סימנים מוקדמים להתמכרות?
תסמינים להתמכרות הם לרוב תסמינים גופניים והתנהגותיים, הכוללים שינויים בהרגלי השינה, רגזנות יתר, רעידות בגוף, שינוי בהרגלי אכילה, ירידה בהיגיינה האישית, חרדה, פאניקה, שקרים, התרחקות מבני משפחה וחברים, עיניים אדומות, הסתגרות בחדר, שינה מרובה, ניתוק ריגשי ועוד.
המשפחה הקרובה, יכולה בהחלט לזהות את השינויים הדרסטיים בהתנהגות אשר מעלים סימני אזהרה ושאלה מה גורם לכך ולחפש עזרה מקצועית על מנת לתמוך במטופל לכל אורך התהליך (כולל בסביבתו הביתית של המטופל, אם זו המסגרת הטיפולית), יחד עם התגייסותם של בני המשפחה שהיא חיונית להצלחת תהליך הגמילה והשיקום.
גמילה מאלכוהול בבית עם מרכז יד ביד
תהליך הגמילה מאלכוהול מתבצע כך, כאשר ב-3 שבועות הראשונים הליווי הוא צמוד (אינדיוידואלי ולפי החלטת הרופא) האסטרטגיה הטיפולית שתבחר תיבנה תוך התחשבות במאפיינים ובמידת המוכנות של כל מטופל, לכן למרות המטרה הסופית שהיא התנזרות מוחלטת מאלכוהול נדרשת התערבות משפחתית ע"מ לסייע למטופל בתהליך הגמילה תוך הימנעות מגורמים המעוררים את הרצון לשתות.
חשוב להתאים את הכלים הטיפולים כולל טיפול תרופתי לצרכיו הייחודיים של המטופל, לביטויים הקליניים של מחלתו ולשלב בו הוא נמצא בזמן נתון, לתת למטופל כלים לשנות את הרגלי השתיה שלו לכדי הבנה כי הוא לא יכול לשתות ועליו להתנזר משתיה.
עד היום הגיעו לתוכנית 5 מטופלים – 3 סיימו תהליך נקיים מעל שנה , 1 נמצא בתהליך מעל 7 חודשים ואחד חזר לשימוש אחרי חודש וחצי לא מעוניין להיגמל.